Geschiedenis

KSK Kasterlee
Naam Koninklijke Sport Klub Kasterlee
Stamnummer 3734
Opgericht in 1941

KSK Kasterlee is een Belgische voetbalclub uit Kasterlee. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 3734 en heeft geel en zwart als clubkleuren.

De club ontstond in 1941 als Sportkring Kasterlee en sloot zich aan bij de Belgische Voetbalbond. Kasterlee bleef er de volgende jaren in de provinciale reeksen spelen.

SK Kasterlee speelde in Derde Provinciale, tot het begin jaren 60 een opmars maakte. In 1962 promoveerde de club naar Tweede Provinciale en in 1964 stootte men al voor het eerst door naar het hoogste provinciale niveau, Eerste Provinciale. De club bleef er spelen tot het eind van het decennium, maar in de jaren 70 ging het weer bergaf. In 1972 degradeerde men naar Tweede Provinciale en in 1977 volgde een degradatie naar Derde.

Het volgende decennium bleef de club periodes in Tweede en Derde Provinciale afwisselen, tot men in 1989 nog eens naar Eerste Provinciale wist te promoveren. In 1991 werd de club koninklijk en werd de clubnaam KSK Kasterlee. Op het eind van de eeuw ging het opnieuw bergaf met de club. In 1996 degradeerde men naar Tweede. De club kende financiële problemen en in 2001 ging men in vereffing. Kort nadien werd een nieuwe vzw opgericht en speelde men weer verder als KSK Kasterlee, wat nu stond voor Koninklijke Sport Klub Kasterlee. De club werd een reeks naar beneden gezet, en belandde zo weer in Derde Provinciale.

In 2011 promoveerde men na een decennium in Derde Provinciale nog eens naar Tweede Provinciale.