Jeugdorganisatie

KSK Kasterlee is een regionale club met een sterke 80 jarige geschiedenis en een grote verankering in het dorpsleven van Kasterlee. Wij willen onze ganse club verder uitbouwen met respect voor de traditie die ze uitstraalt, maar met het oog op vernieuwing en de toekomst.

Om aan de toekomst te kunnen werken investeert onze club volop in de jeugdwerking. Zo streven we ernaar om zo veel mogelijk kwalitatieve, leuke traingen en wedstrijden aan te bieden aan alle mogelijke jongeren, ongeacht hun niveau en (voetbal)achtergrond. Voor de meer getalenteerde jeugdspelers, wordt maximaal ingezet op integratie in de A-kern, waarbij er voorrang gegeven wordt aan eigen jeugd en pas in tweede instantie gekeken wordt naar versterking van buiten de club indien er onvoldoende doorstroom is op een bepaald ogenblik.

Voor deze doelen te kunnen bereiken doet onze club beroep op volgende jeugdorganisatie structuur tijdens het voetbalseizoen 2023-2024:

TVJO

Koen Van Pelt zal tijdens het seizoen 2023-2024 ook wéér de rol van TVJO op zich nemen. Koen heeft jarenlange ervaring aangaande het begeleiden van jeugdspelers alsook eerste elftallen. In zijn rol al TVJO zorgt Koen voor uniformiteit bij onze ploegen. Verder is hij verantwoordelijk voor het opleidingsplan, de verspreiding ervan en de implementatie.

Jeugdsecretaris

Gert Otten zal ook tijdens het seizoen  2023-2024 zijn taak van Jeugdsecretaris op zich nemen. Iedereen binnen onze club kent Gert als een actieve duizendpoot die zich enorm inzet voor onze club. Gert staat in voor de organisatie van ons jeugdbeleid waarbij hij nauw samenwerkt met onze TVJO Koen Van Pelt. Als aanspreekpunt staat hij altijd klaar voor trainers, spelers en ouders. Naast zijn taak van Jeugdsecretaris is hij voorzitter van de ouderraad en lid van ons evenementen team.

Onderbouw

Onze onderbouw zal tijdens het seizoen 2023-2024 gecoördineerd worden door Dominique Mariën. Dominique heeft de afgelopen seizoenen enorme gedrevenheid getoond bij het opbouwen van onze nieuwe voetbalstructuur/cultuur. Hij beschikt verder over de nodige UEFA Certificaten waardoor hij perfect als coördinator het eerste aanspreekpunt is voor onze trainers en begeleiders van de ploegen U6 tem U9.

Middenbouw

De middenbouw van onze club zal tijdens het seizoen 2023-2024 gecoördineerd worden door Koen Meeusen. Koen behaalde afgelopen jaar zijn diploma van TVJO en beschikt verder ook over de nodige UEFA Certificaten. Op de club kennen we Koen als een gepassioneerd trainer en communicator. We zijn dan ook overtuigd dat Koen de juiste man op de juiste plaats is voor de coördinator rol voor onze U10 tem U13 ploegen.

Bovenbouw

Sebastien Brands zal tijdens het seizoen 2023-2024 de coördinatie op zich nemen voor onze bovenbouw. Afgelopen seizoen kwam Seb de trainersstaf versterken op onze club. Tijdens dat seizoen bewees hij met zijn gedrevenheid en inzet dat hij de ideale persoon is voor een coördinatorfunctie.